Aktiviteter i – og i nærheten av – Villajoyosa

Stranden_3
STRANDEN
Til lokalfolkningens stolthet er stranden EU-godkjent.
Den er nydelig og ren – og er tilrettelagt for alle. På stranden spilles fotball og volleyball.
Det er veldig gode fiskemuligheter der.
Mennesker_3
PARK
I 2010 åpnet en ny park i elveleiet som danner grense til gamlebyen.
Her finnes lekeapparater, treningsapparater og stier for turgåere.
Marked-min
MARKED
Villajoyosa har daglig ferskvaremarked. Her får du kjøpt fersk fisk, kjøtt, ost, grønnsaker, frukt og bakst. I markedsbaren er det en god atmosfære. Her kan man få tilberedt maten man har kjøpt på markedet gratis, mot at man betaler for drikke. 
Valor_1
VALOR
På 1700- og 1800-tallet var byen den mest kjente i Europa for sine sjokoladefabrikker. Kakao ble importert fra Venezuela og Ecuador. Et besøk på sjokoladefabrikken Valor hører med. På fabrikken har de stor butikk og kafé. 
Golf-min
GOLF
Costa Blanca er elsket av golfere fra hele verden, og besøkes årlig av tusenvis av skandinaver. Det milde klimaet, den gode infrastrukturen og et det store utvalget av fantastiske golfbaner er blant attraksjonene som trekker hopetall av golfentusiaster til ”den hvite kysten”. Det milde klimaet bidrar til at golfere fra hele verden besøker Costa Blanca for å spille – året rundt. Se 10 topp golfbaner i området her: http://www.spania24.no/10-topp-golfbaner-pa-costa-blanca/
 
Fjellturer-min
FJELLTURER I OMRÅDET
Er du blant de som ønsker å oppleve mer enn bare hav og strandliv? Du finner fantastiske turmuligheter i de omkringliggende fjellene – til bunnen av nærmeste fjell på ca 1400, tar det bare ca. 20 min. med bil fra Villajoyosa. Fjellene byr på variert terreng og turer med ulike vanskelighetsgrader, så her vil de fleste finne en tur som passer både form og motivasjon. Du er garantert noen unike og minneverdige opplevelser – som alternativ til strandlivet. 
 
Fjell
FJELLANDSBYER
I området rundt Villajoyosa finnes mange koselige, steile og originale fjellandsbyer. Lei en bil og få blant annet med deg fjellandsbyen Guadalest - det er virkelig å anbefale! Her finner du også de fantastiske fossefallene ved Algar – en elv som byr på badekulper og små fosser, til glede for både liten og stor!
Sykkel-min
SYKKEL
Det er fine sykkelstier i fjellene. Sentralt i Villajoyosa er det sykkelutleie.
Sykkelgruppe-min
TRENINGSBASE, SYKKELLAG
Costa Blanca og Alicante-regionen er også et populært område som treningsbase for bl.a. profesjonelle sykkellag om vinteren. Costa Blanca har solrikt og varmt klima gjennom hele året og har flotte fjell og en lang kystlinje som egner seg godt for sykkeltrening.
 
Mange større og mindre sykkellag legger som sagt sine treningsleire og sesongforberedelser til dette området på grunn av klima og geografi. Med fem leiligheter tilgjengelig i samme bygg i Villajoyosa, kan vi ta imot hele sykkelgrupper som vil trene og forberede seg i et variert og utfordrende terreng – i behagelige temperaturer hele året. Unngå transportetapper med bil – sett deg på sykkelen rett utenfor leiligheten!

 
Vinos_Handeland_1
"NORSKE" VINER
Er du på jakt etter gode viner og enda bedre råd – uten å kunne et ord spansk? Vinos Handeland er en svært populær vin-butikk, som drives av nordmannen Magnus Handeland. Han har bodd i Villajoyosa i 15 år og byr på både gode råd og viner du ikke finner andre steder. Stikk gjerne innom for en prat og vin-smaking. Vinos Hadeland finner du like ved den gamle kirken i gamlebyen i Villajoyosa. https://www.facebook.com/Vinoshandeland/
Fiskebater-min
BÅTLIV
Fiskebåtene kommer inn til havnen hver ettermiddag. 50 fiskebåter har dette som sin hjemhavn. Dagens fangst selges på auksjon til de lokale fiskebutikkene og restaurantene. 
Yachtclub-min
YACHTKLUBB
Ved lystbåthavnen kan man nyte synet av mange flotte båter. Her finner man en yachtklubb med kafé og restaurant. 
Praktiske_opplysninger
TURISTKONTOR
Turistkontoret i Villa Joyosa ligger i gågaten Calle Colon. Her får du all informasjon du trenger om severdigheter og turistattraksjoner i området. 
Fotball-min
FOTBALL
Villa Joyosa har et fotballag i 2. divisjon. En fotballkamp i Villajoyosa er en stor opplevelse for dem som liker fotball. 
Byen_1
BYMUSEUM
På bymuseet kan man se funn fra utgravningene i byen helt tilbake til bronsealderen. Fra romersk og maurisk kultur. Bymurene som står i dag er fra 1600-tallet, og er eksempler på militær arkitektur fra tidlig renessanse. Navnet Vila Joiosa dukket opp på 1300-tallet og betyr "gledens by" eller "smykkebyen". 
Badepark-min
FAMILIEPARKER
Terra Mitica: stor flott fornøyelsespark
terramiticapark.com
Aqualandia: badepark i Benidorm
aqualandia.net
Mundomar: badeland med delfiner i Benidorm
mundomar.es
Rio Safari: dyrepark og badeland i Elche
riosafari.com
Fiesta-min
FIESTA
Villajoyosa feirer hvert år sin frigjøring fra arabernes okkupasjon av området i år 1536. Fiestaen feires fra 24.7- 31.7. Byens innbyggere deltar i kompanier og har parader i gatene. Denne fiestaen i seg selv - er verdt et besøk.
Shopping-min
SHOPPING
Stort shoppingsenter, La Marina, i Finstrat (10 minutter med taxi - litt nord for Benidorm. Her er det kjente butikker som Zara og Zara Home, Bershka, HM, Mango, Douglas mm. I feriebyen Benidorm er shoppingutvalget stort! Gate opp og ned med butikker. Her ligger også Europas flotteste go-cart bane. 
Gokart-min
GOKART
Midt mellom Villajoyosa og Benidorm ligger en av Spanias fineste go-cart baner, Karting Finestrat. Denne banen byr virkelig på fart, spenning og opplevelser. http://kartingfinestrat.com/
Dyrepark-min
DYREPARKER
Bioparc: dyrepark i Valencia bioparcvalencia.es
Exursions a caballo: hesteridning ved Benidorm gredosacaballo.com
Safari i Aitana: dyrepark safariaitana.es
Terra Natura: naturpark med flotte dyr terranatura.com
Spa-min
VARME KILDER OG SPA
Villajoyosa byr på varme sommertemperaturer – i både luft og hav. Men på høsten, vinteren og våren kan det være behagelig å oppsøke varme kilder og få en ekte, naturlig spa-opplevelse. En times biltur fra Villajoyosa  finner du Baños de Fortuna, som er kjent for sine varme kilder. Stedet har vært benyttet som helsebad og spa siden Romertiden. Vannet i kildene har en temperatur på ca 36 grader året rundt, og byr på en behagelig spa-opplevelse tilsatt naturens egne mineraler for behandling av både kropp og sjel. https://spania.no/murcia/banos-de-fortuna-helsebringende-kildevann/​
winebar-min
NORSK VIN- OG TAPASBAR
Besøk Vinos Handeland WineBar! Dette er en svært populær vin- og tapasbar, som også har blitt en favoritt blant mange spanjoler. Den drives av nordmannen Magnus Handeland og serverer lokale, spanske viner og nydelige tapasretter. Her benyttes kun ferske, gode råvarer og menyen styres av tilgangen på disse. Anbefales på det varmeste!

Vinos Handeland WineBar

Travesia colón 6 (inngang fra Carrer Colón)
Tlf: 606603237